ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Φόρμα Επικοινωνίας

VISIT IKARIA

Καλώς ήρθατε στην Ικαρία, ένα ελληνικό ανεξερεύνητο, φιλόξενο νησί στο Αιγαίο Πέλαγος. Ανακαλύψτε τον Φάρο, ένα από τα πιο δημοφιλή παραθαλάσσια τουριστικά χωριά στο ανατολικό άκρο του νησιού.

Στο χωριό οι επισκέπτες μπορούν να πάνε στην πλακόστρωτη παραδοσιακή πλατεία, να απολαύσουν τοπικά πιάτα στις παραθαλάσσιες καφετέριες και τις ταβέρνες του χωριού, καθώς και να βρουν τις απαραίτητες προμήθειες από το μίνι μάρκετ δίπλα.

Κάθε χρόνο το πανηγύρι του χωριού γίνεται στις 10 Αυγούστου, ενώ τον Ιούλιο γίνεται το ετήσιο παζάρι τοπικών προϊόντων. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά θα σας δώσει ο Εύον.

Για τους λάτρεις της φύσης, υπάρχουν ορεινά μονοπάτια και όμορφα μονοπάτια πεζοπορίας να διασχίσετε. Επίσης, ο Φάρος είναι ιδανικός για θαλάσσια σπορ, όπως καταδύσεις, ιστιοπλοΐα και κανό. Αξίζει να επισκεφτεί κανείς στις γύρω περιοχές  τον πύργο του Δράκανου, την παραλία Ιερό, το Ιταλικό φρούριο, την παραλία Κεραμέ, την Αγία Κυριακή με τα ιαματικά νερά, τον Αϊ-Γιώργη και τα Μεγαλιθικά μνημεία.

Για περισσότερες πληροφορίες και ιδέες για το ταξίδι σας στην Ικαρία, επισκεφθείτε τον τοπικό ταξιδιωτικό οδηγό www.visitikaria.gr

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ

Τα Evon’s Rooms βρίσκονται στο παραθαλάσσιο χωριό Φάρος (Φανάρι), μακριά από την κυκλοφοριακή συμφόρηση, σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο του νησιού.

Μπορείτε να φτάσετε στο νησί αεροπορικώς ή με πλοίο. Η Ικαρία συνδέεται με το αεροδρόμιο της Αθήνας, τη Θεσσαλονίκη και τη Λήμνο. Θα φτάσετε στο αεροδρόμιο της Ικαρίας στο χωριό Φάρος και το ξενοδοχείο απέχει περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο, με ταξί ή με μοτοσικλέτα.

Εναλλακτικά, το πλοίο θα σας μεταφέρει στον Άγιο Κήρυκο (11χλμ.). Με αυτοκίνητο, ταξί ή μηχανή, θα περάσετε μέσα από γραφικά βουνά και τοπία για να φτάσετε στο συγκρότημά μας.

Υπάρχει πλοίο από Πειραιά, Σάμο, Φούρνους, Λήμνο, Μυτιλήνη, Σύρο, Χίο, Πάρο και Νάξο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Ικαρία συνδέεται με τα Δωδεκάνησα με ταχύπλοο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο